Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper för halv miljard på Kungsholmen

Publicerad: 20 december 2016, 08:16

Folksam förvärvar en fastighet på Kungsholmen i Stockholm till ett värde av knappt 550 miljoner kronor från fastighetsfonder förvaltade av Blackstone och Areim.


Ämnen i artikeln:

Blackstone GroupAreimFolksam

Fastigheten Lysbomben 6 ligger på Kungsholmen och utgörs av cirka 15 500 kvadratmeter uthyrningsbar area, varav 6 000 kvadratmeter är kontor och 9 500 kvadratmeter är lager. Allt är uthyrt till Riksarkivet på ett 25-årigt hyresavtal.

– Vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att köpa den här unika fastigheten på Kungsholmen i Stockholm. Den har en helt nyrenoverad kontorsdel och en bra hyresgäst i form av Riksarkivet. Vi ser fastigheten som en samhällsfastighet och den har obligationslika egenskaper, vilket passar väl in i vårt engagemang för att värna om en långsiktigt trygg avkastning till kunderna, säger Lars Johnsson, chef för Folksamgruppens fastighetsverksamhet, i ett pressmeddelande.

Folksam tillträder som ägare till fastigheten från och med den 21 december.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.