söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Köper för en miljard av Tornet

Publicerad: 19 december 2013, 07:40

Victoria Park AB har ingått avtal om förvärv av Fastighets AB Tornets samtliga bostadsfastigheter i Kristianstad och Stockholm till ett underliggande fastighetsvärde om 1 051 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Tornet BostadVictoria Park FastigheterKristianstad

Victoria Park AB har ingått avtal om förvärv av Fastighets AB Tornets samtliga bostadsfastigheter i Kristianstad och Stockholm till ett underliggande fastighetsvärde om 1 051 miljoner kronor.

Bostadsfastigheterna har en uthyrbar area om cirka 105 000 kvadratmeter och innefattar totalt 1 337 lägenheter. Hyresvärdet bedöms uppgå till 114 miljoner varav Kristianstad utgör 53 procent och Stockholm utgör 47 procent. Förvärvet sker i bolagsform och är baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 1 051 miljoner. Den initiala direktavkastningen bedöms uppgå till cirka 5,5 procent.

Finansiering av förvärvet sker genom nya fastighetskrediter om cirka 800 miljoner, för vilka kreditbeslut erhållits, och genom en företrädesemission av stamaktier om cirka 200 miljoner.

Tillträde av fastigheterna sker den 30 april 2014

Catella Corporate Finance är finansiell rådgivare i samband med förvärvet, Swedbank Corporate Finance är finansiell rådgivare i samband med nyemissionen och Fredersen Advokatbyrå är legal rådgivare.

Genom affären ökar Victoria Parks fastighetsvärde till 2,8 miljarder. Den uthyrbara arean ökar från 261 000 kvadratmeter till 366 000 kvadratmeter.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Victoria Park

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev