Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper för 870 miljoner i Solna

Publicerad: 25 november 2016, 07:42

Christian Hermelin är vd på Fabege.

Foto: Fabege.

Fabege har kommit överens med Peab om att förvärva Peabs andel om 50 procent av aktierna i Visio. Vidare förvärvar Fabege fastigheterna Distansen 4, 6 och 7 i Ulriksdal av Peab.


Ämnen i artikeln:

Fabege FastigheterSolnaPeab

Efter förvärvet äger Fabege 100 procent av Visio som äger byggrätter i Solna.

I samband med kapitaliseringen av Arenabolaget i Solna KB (ABS) har ABS förvärvat tillgångar i anslutning till Friends Arena från Visio. Kvar i Visio finns därefter innehavet i Råsta som innefattar byggrätter i Solna. Råsta ägs till 75 procent av Visio och till 25 procent av Solna stad.

Köpeskillingen för andelarna i Visio uppgår preliminärt till 300 miljoner varav 200 Miljoner erläggs genom en revers som förfaller i samband med att byggrätterna vinner laga kraft, dock senast den 31 december 2018.

Köpeskillingen för Distansen uppgår till 570 miljoner. Fastigheten är nyproducerad och delvis uthyrd till Johnson & Johnson. I affären ingår också ett nyuppfört p-hus samt en byggrätt om ca 15 000 kvadratmeter kontor.

– Båda affärerna passar väl in i Fabeges satsning på att fortsatt stadsdelsutveckling i de olika delarna av Solna, kommenterar Christian Hermelin, vd Fabege AB.

Tillträde sker i januari 2017.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Fabege FastigheterSolnaPeab

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News