fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Köper för 850 miljoner av Oscar

Publicerad: 8 november 2017, 07:43

Ett av annexen som tanken var skulle bli bostäder.

Fastpartner förvärvar en kontorsfastighet på Östermalm i Stockholm av Oscar Properties. Köpeskillingen uppgår till 849 miljoner kronor – ett resultat som innebär negativ effekt för Oscar Properties.

Ämnen i artikeln:

FastpartnerFastPartner FastigheterStockholm

Fastpartner förvärvar en kontorsfastighet på Östermalm i Stockholm av Oscar Properties. Köpeskillingen uppgår till 849 miljoner kronor.

Fastigheten, Uppfinnaren 1, ligger  på Vallhallavägen och omfattar drygt 16 000 kvadratmeter kontor. Den största hyresgästen är PRV, med drygt 13 000 kvadratmeter. De har förlängt sitt hyresavtal till år 2026.

Oscar Properties förvärvade Uppfinnaren 1 från Vasakronan i juni 2015 för att utveckla fastigheten till bostäder eller kontor. “Patent- och registreringsverkets byggnader har goda förutsättningar att bli mycket attraktiva bostäder i bästa läge”, sa OscarProperties vd Oscar Engelbert då. Utvecklingsarbetet är nu avslutat.

– Uppfinnaren 1 är färdigutvecklad och vi bedömer detta som ett bra tillfälle att avyttra fastigheten. Vi hade en högre förväntan på försäljningsvärdet baserat på de externa värderingar som tagits in från oss. Vi kan dessutom konstatera att marknaden nu har en mer konservativ syn på latent skatt än tidigare. Givet den något mer avvaktande marknaden agerar vi med viss försiktighet och med fokus på de projekt som kan anses vara av högst strategisk betydelse, säger Oscar Engelbert, VD Oscar Properties.

För Oscar innebär resultatet av försäljningen en negativ effekt i det fjärde kvartalet om cirka 135 miljoner kronor avseende värdeförändring förvaltningsfastigheter.

Fastigheten har idag ett hyresvärde på cirka 44 miljoner kronor som kommer att öka till cirka 57 miljoner efter 2020 med de nya avtal som är tecknade.

Fastpartner tillträder fastigheten den 1 december 2017.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev