Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper för 768 miljoner i Ystad

Publicerad: 20 oktober 2016, 13:30

Heimstaden har tecknat avtal om förvärv av 28 stycken centralt belägna fastigheter i Ystad som ägs av HP Holding AB.


Ämnen i artikeln:

HeimstadenYstad

Beståndet består av totalt 527 bostadslägenheter och några kommersiella butikslokaler i centrala Ystad med en total yta som uppgår till 41 000 kvadratmeter med en uthyrningsgrad på cirka 99,7 procent om totalt cirka 45 miljoner i hyresintäkter.

– Vi har under lång tid haft ögonen på detta bestånd som byggts upp under 25 års tid och enligt oss är det bäst belägna och det bäst förvaltade beståndet i hela Ystad. Vi har sedan tidigare ett bestånd bestående av 228 stycken bostadslägenheter på orten. I och med detta förvärv kan vi i enlighet med vår strategi och målsättning bygga en fullskalig förvaltningsenhet på plats i Ystad. Med hjälp av och tillsammans med den lokala organisationen i Ystad, som följer med över i förvärvet och som gjort ett fantastiskt arbete med fastigheterna, ser vi verkligen fram emot övertagandet, säger Patrik Hall, VD på Heimstaden.

Transaktionsvärdet i affären uppgår till 768 miljoner kronor och planerat tillträde är den 30 november 2016.

Förvärvet finansieras dels med egen likviditet om 712 miljoner och dels med banklån om 56 miljoner. Transaktionen genomförs som bolagstransaktion.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

HeimstadenYstad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.