Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper för 2,8 miljarder

Publicerad: 14 oktober 2016, 07:32

Willhem har ingått avtal om förvärv av totalt 1 763 hyreslägenheter i Halmstad och Eskilstuna. Säljare är Akelius.


Ämnen i artikeln:

HalmstadAkelius FastigheterEskilstunaWillhem Bostad

Expansionen sker genom avtal om förvärv av 31 fastigheter med totalt 1 763 hyreslägenheter till ett överenskommet fastighetsvärde om 2,8 miljarder kronor. Fastigheterna i Halmstad innehåller 1 160 lägenheter och ett pågående projekt där 72 nya lägenheter uppförs. Beståndet i Eskilstuna innefattar 603 lägenheter. Den totala befintliga uthyrningsbara arean är 119 100 kvadratmeter.

– Det är roligt att vi nu växer så kraftigt i Mälardalen. Här ser vi synergieffekter med vår verksamhet i Västerås som tillsammans med Eskilstuna kommer att utgöra ett förvaltningsområde. I Halmstad dubblerar vi i princip fastighetsbeståndet. Som nästa steg hoppas vi få igång vår nyproduktion både i Halmstad och Västerås, kommenterar Willhems vd Mikael Granath, i ett pressmeddelande.

I och med affären övergår även Akelius personal i Halmstad och Eskilstuna till Willhem. Tillträde är planerat till den 1 mars 2017.

Akelius äger nu 15 500 lägenheter i Sverige, varav 8 700 i Stockholm och 6 600 i Öresundsregionen.
– I och med försäljningen finns 83 procent av våra lägenheter i städer med mer än en miljon invånare. Det är vår trygghet, kommenterar Pål Ahlsén, vd, Akelius.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News