Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper för 2,2 miljarder

Publicerad: 13 januari 2017, 09:46

Blekholmen 1.

Foto: Niam.

Brittiska M&G Real Estate har förvärvat kontorsfastigheten Blekholmen 1 i centrala Stockholm för 2,2 miljarder kronor från NIAM.


Ämnen i artikeln:

M&G InvestmentsNiam Fastigheter

Brittiska M&G Real Estate har förvärvat kontorsfastigheten Blekholmen 1 i centrala Stockholm för 2,2 miljarder kronor från Niam.

Fastigheten ligger vid Stockholms centralstation och omfattar 34 000 kvadratmeter. Affären är M&G Real Estates enskilt största fastighetsförvärv i Europa och den svenska portföljen  består av fastigheter för kontor, logistik och handel med en total yta på 44 400 kvadratmeter. I den befintliga portföljen, innan förvärvet av

-På grund av Stockholms starka ekonomi och marknad för kontorsfastigheter, vilket märks genom den låga vakansgraden på 3 procent, trycks hyrestillväxten upp och aptiten för investeringar i attraktiva fastigheter förblir stor. Blekholmen 1 var en unik investeringsmöjlighet för våra investerare som söker sig till denna välutvecklade marknad, säger Thorsten Slytå, Nordenchef på M&G Real Estate.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.