Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper för 1,2 miljarder

Publicerad: 4 augusti 2014, 04:28

Redito har köpt en portfölj med 54 handelsfastigheter, som i huvudsak är uthyrda till COOP och ICA. Säljare är NPF Sweden Holding AB, som förvaltas av CBRE Global Investors.


Ämnen i artikeln:

CBREReditoTrophi Fastigheter

Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till knappt 1,2 miljarder kronor. Portföljen är spridd på 45 orter i Mälardalen och sydvästra Sverige. Arean uppgår till 138 000 kvadratmeter. Hyresgäster är Coop (51 procent), ICA (29 procent), City Gross (7 procent) and övrig handel (13 procent).

Portföljen kommer ingå i Trophi Fastighets AB, som nu består av närmare 250 handelsfastigheter på drygt 160 orter i Sverige och Finland. Cirka 90 procent av portföljen utgörs av livsmedelsbutiker med ICA och Axfood samt finska SGruppen och Kesko som största hyresgäster. Portföljen har efter den senaste investeringen ett marknadsvärde på drygt 5 miljarder.

– Vi har nu under 18 månader byggt upp en rejäl fastighetsportfölj med starka dagligvarubutiker i Sverige och Finland. Genom denna affär kan vi också välkomna COOP, som en av våra större hyresgäster, kommenterar Jan Björk, vd för Redito, i ett pressmeddelande.

Falkenborn Advokatbyrå var rådgivare åt Redito i affären. Leimdörfer och Kilpatrick Townsend & Stockton var rådgivare åt CBRE Global Investors.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Redito – 8 juli

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News