Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper finska handelsfastigheter för 1,1 miljarder

Publicerad: 27 maj 2014, 04:53

Redito och Sveafastigheter Fund III har kommit överens om att Redito köper en portfölj med 68 handelsfastigheter i Finland för ett pris om 1,1 miljarder kronor. Fastigheterna som är fördelade på 55 olika orter i Finland kommer att ingå i Trophi Fastighets AB.


Ämnen i artikeln:

ReditoSveafastigheterTrophi Fastigheter

Redito och Sveafastigheter Fund III har kommit överens om att Redito köper en portfölj med 68 handelsfastigheter i Finland för ett pris om 1,1 miljarder kronor. Fastigheterna som är fördelade på 55 olika orter i Finland kommer att ingå i Trophi Fastighets AB som efter transaktionen har består av cirka 200 fastigheter på drygt 130 orter i Sverige och Finland. Trophi Fastighets ägs till 100 procent av Tredje AP-fonden och förvaltas av Redito.

Samtliga fastigheter i den nyförvärvade portföljen är uthyrda till finska livsmedelskedjan Kesko. Den uthyrbara yta man nu har förvärvat uppgår till cirka 80 000 kvadratmeter.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelanden från Redito och Sveafastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News