måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Köper fastigheter och mark av krisande elbilstillverkare för kvarts miljard

Publicerad: 27 februari 2023, 10:27

Trollhättan Stad och Kraftstaden köper mark och fastigheter av den konkurshotade elbilstillverkaren Nevs. Kommunens plan är att utveckla företagsområdet för framtiden.

Ämnen i artikeln:

SvepetKraftstaden FastigheterTrollhättan

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


I förra veckan blev det känt att Evergrandeägda elbilsbolaget Nevs, med tillverkning i Trollhättan, varslar 320 av 340 medarbetare och lägger produktionen i träda.

Sedan går det fort. På måndagen, fyra dagar senare, meddelar allmännyttiga Kraftstaden Fastigheter att de via dotterbolaget Propellern Fastighetsutveckling AB köper en del av fastigheten Propellern 8 i området Stallbacka, även kallad "Tekniska" av Nevs. Fastigheten omfattar 250 000 kvadratmeter varav 65 000 kvadratmeter lokaler.

Läs också: Evergrande - en koloss på lerfötter: ”Högriskmarknaden är död”

Köpeskillingen för fastigheten uppgår till 190 miljoner kronor. Skälet till fastighetsaffären är, enligt vad bolaget skriver i ett pressmeddelande, att möta det höga etableringstryck på lokaler som uppges råda i Trollhättan.

– Vi har sökt möjliga utvecklingsområden sedan en tid tillbaka och Stallbacka med sitt gynnsamma strategiska läge är ett område med enorm utvecklingspotential som vi ser det, kommenterar Kraftstadens vd Anders Torslid.

Samtidigt har Trollhättan Stad tecknat en avsiktsförklaring med Nevs om att förvärva den intilliggande exploateringsbara marken till en köpeskilling om 66 miljoner kronor.

Läs också: Erik Selin om Evergrande-krisen: ”Ingen anledning till oro”

– Genom att bli delaktiga i områdets fortsatta utveckling kan vi med vår samlade erfarenhet från liknande utvecklingsprojekt bidra till en stark tillväxt, kommenterar Paul Åkerlund, ordförande i Trollhättans Stadshus AB.

Tillträde förväntas ske under våren.

Läs också: Det här gör fjolårets fastighetstalanger idag

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev