torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Köper del av SEB

Publicerad: 19 mars 2015, 09:25

SEB har tecknat avtal om att sälja sin tyska fastighetsförvaltningsverksamhet, SEB Asset Management AG, inklusive dotterbolaget SEB Investment GmbH, till Savills plc för upp till 21,5 miljoner euro kontant.

Ämnen i artikeln:

Savills Investment ManagementSEB

Bolaget omfattar cirka 148 personer i Frankfurt och Singapore och förvaltar fastighetstillgångar för cirka 10 miljarder euro. I samband med transaktionen ingår Cordea Savills även ett samarbetsavtal med SEB för att tillhandahålla tjänster inom fastighetssektorn till SEB:s kunder.

Det är ett globalt fastighetsbestånd, men med betoning på Europa och Asien. Verksamheten i SEB Asset Management AG kommer att efter försäljningen kombineras med verksamheten i Savills befintliga förvaltningsbolag Cordea Savills.

– SEB Asset Management har under senare år gjort en fundamental ompositionering av verksamheten till följd av ändrade marknadsförhållanden. Cordea Savills är en erfaren fastighetsförvaltare med global räckvidd. De kommer att fortsätta avvecklingen och likvideringen av de öppna fastighetsfonderna, inklusive SEB ImmoInvest, säger Fredrik Boheman, chef för SEB i Tyskland och ordförande i SEB Assets Management AG, i ett pressmeddelande.

Efter transaktionen ska också Cordea Savills namnändras till Savills Investment Management.

Försäljningen är villkorad av myndighetstillstånd.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Cordea Savills, SEB

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev