Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper del av PwC i storaffär

Publicerad: 14 februari 2018, 12:09

Peter Nyllinge.

Foto: PwC.

Private equitybolaget IK Investment Partners, IK, förvärvar PwC:s affärsområde Business Services.


Ämnen i artikeln:

PWC

Private equitybolaget IK Investment Partners, IK, förvärvar PwC:s affärsområde Business Services med tjänster inom redovisning, lönehantering och affärsrådgivning. Området har cirka 1 100 anställda och värderas enligt Dagens Industri till cirka 2 miljarder kronor.

Business Services kommer att drivas vidare under ett nytt varumärke som kommer att arbetas fram de kommande månaderna. Verksamheten, som drivs som en separat enhet inom PwC omsatte 2017 drygt 950 miljoner kronor och har under de senaste tre åren haft 8 procent årlig tillväxt.

– Business Services är den ledande aktören i Sverige på en växande marknad för outsourcing av redovisningsrelaterade tjänster. Samtidigt är marknaden fragmenterad, vilket gör att förutsättningarna för konsolidering inom branschen är goda, säger Alireza Etemad, Partner på IK.

Varken IK eller PwC offentliggör köpeskillingen, men enligt Dagens Industri är det sannolikt att affären värderar det nya bolaget till cirka 2 miljarder kronor.

– Vi har tagit det strategiska beslutet att fokusera på vår revisions-, skatt- och rådgivningsverksamhet och kommer att göra en storsatsning på segmentet för små och medelstora kunder. Samtidigt ser vi fram emot ett fortsatt nära samarbete med Business Services i deras utvecklade erbjudande på marknaden. Det har därför varit oerhört viktigt för oss att hitta en köpare med rätt ambition, kompetens och finansiella styrka som ny ägare till Business Services, säger Peter Nyllinge, vd för PwC Sverige.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

PWC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.