fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Köper dansk portfölj för 1,2 miljarder

Publicerad: 8 mars 2016, 12:39

Bild: Heimstaden.

Heimstaden har ingått avtal om förvärv av en bostadsportfölj i Köpenhamn. Portföljen med 303 lägenheter köps för 980 miljoner danska kronor – drygt 1,2 miljarder svenska kronor.

Ämnen i artikeln:

DanmarkKöpenhamnHeimstadenHeimstaden Bostad

Heimstaden har ingått avtal om förvärv av en bostadsportfölj i Köpenhamn. Portföljen rör sig om tre fastigheter med totalt 303 lägenheter, som köps för 980 miljoner danska kronor – drygt 1,2 miljarder svenska kronor.

Förvärvet sker genom förvärv av bolag som äger ett väl beläget bestånd av 303 lägenheter i 3 fastigheter. Beståndet består av två fastigheter på Amager Strandvei och en i Valby.

Total bostadsyta är cirka 29 000 kvadratmeter med en bruttohyra på cirka 48 miljoner danska kronor.

Förvärvet finansieras dels med egen kassa och dels med realkreditlån om cirka 720 miljoner danska kronor.

– Portföljen kompletterar väl den fastighetsportfölj Heimstaden förvärvade i januari och gör att Heimstaden nu har en bra förvaltningsenhet i Köpenhamn. Totalt äger vi efter detta förvärv ca 900 lägenheter i Köpenhamn med mycket bra läge och kvalitet. Vi har en stark tro på bostadsmarknaden i de centrala delen av den Danska huvudstaden och det ska bli spännande att följa utvecklingen framöver, säger Magnus Nordholm, vice vd på Heimstaden.

Tillträdet är planerat till slutet av april 2016.

Redaktionen

Källa: Heimstaden

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev