Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag26.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Köper byggrätter och startar JV med SBB

Publicerad: 12 April 2018, 07:01

Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Foto: Elias Ljungberg.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, säljer byggrätter omfattande 20 000 kvadratmeter i Höganäs, Karlskrona och Falun till KlaraBo. Byggrätterna ska utvecklas med hyresrätter.


Ämnen i artikeln:

KlaraBoKarlskronaSBB FastigheterFalun

I affären förvärvar KlaraBo initialt 60-70 procent i tre olika samägda bolag som förvärvar byggrätter av SBB. Bolaget tar ansvar för uppförande av hyresbostäderna och förvärvar resterande del av bolagen efter färdigställande.

I Höganäs och Karlskrona finns färdiga detaljplaner för de aktuella fastigheterna. I Falun väntas detaljplanen vinna laga kraft under 2019.

Totalt omfattar byggrätterna cirka 20 000 kvm BTA med ett genomsnittligt pris på cirka 3 200 kr/kvm BTA.

– Vi ser fram emot att utveckla dessa efterfrågade hyresrätter tillsammans med KlaraBo. Genom att nyttja det statliga investeringsstödet bidrar vi till att minska bostadsbristen i det bostadssegment där bristen är som störst. Affären visar dessutom hur attraktiva våra byggrätter är även i en tid av viss osäkerhet på marknaden, kommenterar Ilija Batljan, vd SBB.

Advokatfirman Lindahl har varit legal rådgivare till KlaraBo.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.