lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Köper bostäder för 2 miljarder

Publicerad: 1 juli 2016, 09:07

Erik Selin, vd för Balder. Foto: Sigurdur J. Olafsson.

Fastighets AB Balder och Tredje AP-fondens gemensamma bolag har idag avtalat om att förvärva en portfölj om 21 bostadsfastigheter från Aberdeen.

Ämnen i artikeln:

ÖresundAberdeen Standard InvestmentsBalder FastigheterLeimdörferMAQS AdvokatbyråTredje AP-fonden

Fastighets AB Balder och Tredje AP-fondens gemensamma bolag har avtalat om att förvärva en portfölj om 21 bostadsfastigheter från Aberdeen.

Aberdeen Property Fund Managment säljer Aberdeen Residential Sweden AB’s hela bestånd av bostadsfastigheter till ett nytt samarbetsbolag mellan Balder och 3:e AP-Fonden för drygt 2 miljarder kronor. Fastigheterna har en total yta om 71 000 kvadratmeter och omfattar cirka 1 200 lägenheter belägna i Stockholm och Öresundsregionen.

– Denna portfölj passar mycket bra in i vår långsiktiga satsning på bostäder tillsammans med Tredje AP-fonden, säger Balders vd Erik Selin.

– Avyttringen sker tidigare är ursprungligen planerat då vi redan har överträffat fondens målavkastning och investerarnas förväntan. Vi kan konstatera att vi har varit framgångsrika i val av både städer och objekt, vilket har förstärkt värdetillväxten, säger Fredrik Eliasson, Fund Manager  på Aberdeen.

Leimdörfer och MAQS har varit Aberdeens rådgivare i transaktionen.

Redaktionen

Källa: Balder, Aberdeen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev