Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper bostäder för 2 miljarder

Publicerad: 1 juli 2016, 09:07

Erik Selin, vd för Balder.

Foto: Sigurdur J. Olafsson.

Fastighets AB Balder och Tredje AP-fondens gemensamma bolag har idag avtalat om att förvärva en portfölj om 21 bostadsfastigheter från Aberdeen.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterTredje AP-fondenLeimdörferAberdeen Standard InvestmentsÖresundMAQS Advokatbyrå

Fastighets AB Balder och Tredje AP-fondens gemensamma bolag har avtalat om att förvärva en portfölj om 21 bostadsfastigheter från Aberdeen.

Aberdeen Property Fund Managment säljer Aberdeen Residential Sweden AB’s hela bestånd av bostadsfastigheter till ett nytt samarbetsbolag mellan Balder och 3:e AP-Fonden för drygt 2 miljarder kronor. Fastigheterna har en total yta om 71 000 kvadratmeter och omfattar cirka 1 200 lägenheter belägna i Stockholm och Öresundsregionen.

– Denna portfölj passar mycket bra in i vår långsiktiga satsning på bostäder tillsammans med Tredje AP-fonden, säger Balders vd Erik Selin.

– Avyttringen sker tidigare är ursprungligen planerat då vi redan har överträffat fondens målavkastning och investerarnas förväntan. Vi kan konstatera att vi har varit framgångsrika i val av både städer och objekt, vilket har förstärkt värdetillväxten, säger Fredrik Eliasson, Fund Manager  på Aberdeen.

Leimdörfer och MAQS har varit Aberdeens rådgivare i transaktionen.

Redaktionen

Källa: Balder, Aberdeen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.