Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper av Kungsleden i Göteborg

Publicerad: 10 maj 2016, 04:51

Bild: Kungsleden.

Prime Living köper två bostadsprojektfastigheter i Göteborg av Kungsleden för 66 miljoner kronor. På fastigheterna ska bolaget bland annat utveckla 18 000 kvadratmeter bostäder.


Ämnen i artikeln:

GöteborgKungsleden FastigheterPrime Living

Fastigheterna, Rud 4:1 och 760:42, ligger i Ruddalen, söder om centrala Göteborg. Säljaren Kungsleden har redan påbörjat en detaljplaneprocess för att omvandla fastigheterna som idag är upplåtna med tomträtt och har en total uthyrningsbar yta om drygt 2 000 kvadratmeter som idag är uthyrda till bland annat Lidl.

Som en del av Göteborgs stads så kallade Jubileumssatsning, där staden ska bygga 7 000 extra bostäder till 2021, innehåller förslaget till ny detaljplan cirka 18 000 kvadratmeter bostäder, 2 000 kvadratmeter handel och 3 000 kvadratmeter garage.

– Göteborg har ett stort behov av mindre hyresrätter och i kombination med en aktiv handel i bottenplan så är vår ambition att skapa ett modernt boende till rimliga kostnader för stadens studenter, ungdomar och äldre, säger Prime Livings VD Jan Severa.

Prime Living förvärvar fastigheterna för 66 miljoner kronor där 32 miljoner kronor erläggs vid tillträdesdagen och resterande 34 miljoner kronor när detaljplanen har vunnit laga kraft. Detaljplanen förväntas vinna laga kraft under 2017.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.