Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper av Klövern – bygger 600 bostäder

Publicerad: 26 februari 2016, 07:43

Bild: Riksbyggen.

Riksbyggen har förvärvet en fastighet i Helsingborg av Klövern, där man planerar att bygga 600 nya bostäder. Fastigheten utgörs av byggrätter för totalt 65 000 BTA och säljs för 110 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Klövern FastigheterHelsingborgRiksbyggen

– Genom förvärvet av Triangeln 3 kan vi nu starta ett av våra hittills största projekt för byggande av hyresrätter. Det råder en stor efterfrågan på hyresrätter och nu kommer vi att kunna ge Helsingborg ett rejält tillskott av nya bostäder, säger Carl-Johan Hansson, chef för AO Fastigheter på Riksbyggen.

Miatorp ligger mellan Helsingborgs centrum och Råå. Av de totalt 65 000 kvadratmeterna avser Riksbyggen cirka 50 000 kvadratmeter byggrätter för bostäder.

– Kvarteret Triangeln är ett mycket spännande läge där många lägenheter kommer att kunna få havsutsikt. Det är också nära till centrala Helsingborg, Råå och havet. Kommunikationerna är goda med närhet till Västkustbanan, Ramlösa station och E6:an. I senare etapper kan det bli aktuellt att bygga bostadsrätter, säger Carl-Johan Hansson.

Tillträde sker den 7 mars 2016. Riksbyggen räknar med att kunna starta byggandet av de nya bostäderna inom cirka ett år efter tillträdet.

Nordier Property Advisors har varit rådgivare åt Klövern.

Redaktionen

Källa: Riksbyggen och Klövern

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.