Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper av HSB – bygger 1 100 bostäder

Publicerad: 3 mars 2016, 11:10

Daniel Kjørberg Siraj är koncernchef på OBOS.

Foto: OBOS.

OBOS Sverige har under de senaste månaderna förvärvat mark för att utveckla cirka 1 100 bostäder, till ett beräknat värde om drygt 3,5 miljarder kronor. Bland annat har man köpt mark av HSB i Norrköping och Knivsta.


Ämnen i artikeln:

OBOS

I markförvärven ingår alltså bland annat ett nyligen tecknat avtal med HSB Projektpartner gällande en större markaffär, där OBOS förvärvar mark på flera orter i Mellansverige, bland annat Marby vid Bråviken i Norrköping och Knivsta norr om Stockholm.

– HSB ProjektPartner fortsätter renodlingen av verksamheten i landet. Småhusmark säljs till förmån för produktion av bostadsrätter i flerfamiljshus. Produktionen kommer att förvaltas bra av OBOS, kommenterar Matias Lindberg, vd för HSB ProjektPartner.

– Sverige är i stort behov av bostäder. I arbetet med att lösa bostadsbristen på kort och lång sikt krävs att vi stora aktörer i byggbranschen tar vårt ansvar. För oss i OBOS Sverige är markförvärv en viktig del i vår strategi för att effektivt kunna leverera bostäder där människor vill bo och leva och därmed aktivt delta i den svenska samhällsutvecklingen”, säger Joakim Henriksson, VD för OBOS Sverige AB.

OBOS står bakom varumärken som Myresjöhus, SmålandsVillan och OBOS Bostad. En växande del inom koncernen är satsningen på kommersiella fastigheter och samhällsbyggnader där exempelvis äldreboende, LSS-boende och förskolor ingår.

Redaktionen

Källa: OBOS

Ämnen i artikeln:

OBOS

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.