Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper av Heimstaden för 248 miljoner

Publicerad: 13 mars 2017, 13:41

Foto: Dreamstime.

Amasten förvärvar Heimstadens bostadsbestånd i Ronneby för 248 miljoner kronor. Bestånder består av åtta fastigheter med 286 lägenheter.


Ämnen i artikeln:

Amasten FastigheterRonnebyFastighetsmarknaden i SydsverigeHeimstaden

Portföljen utgörs till 93 procent av bostäder, 19 659 kvadratmeter och med ett sammanlagt hyresvärde om 20,8 miljoner kronor per år.

– Vi har valt att renodla beståndet i Blekinge och koncentrera oss på Karlskrona. Det handlar om att effektivisera vår förvaltningsorganisation och vi känner oss trygga i att överlämna husen till Amasten som genom affären förstärker sin position i kommunen, säger Tom Rasmussen, Head of Asset Management, på Heimstaden.

Förvärvet är villkorat av slutligt kreditgodkännande. Tillträde är beräknat att ske under första halvan av andra kvartalet.

– Vi är nöjda att kunna genomföra det här förvärvet av högkvalitativa och välbelägna fastigheter som kompletterar Amastens befintliga fastighetsbestånd i Ronneby. Bostäderna är av hög standard och är i gott tekniskt skick med en bedömd direktavkastning om 5,0 procent, säger David Dahlgren, VD Amasten.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.