Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper anstalt i Skåne – i fransk renässansstil

Publicerad: 7 juli 2022, 13:25

Inteas grundare Christian Haglund, vice vd, och Henrik Lindekrantz, vd, köper Rönneholms slott utanför Eslöv.

Foto: Intea

Intea Fastigheter förvärvar Rönneholms slott i Skåne, innehållande bland annat kvinnoanstalten Ringsjön. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 42,9 miljoner.


Ämnen i artikeln:

Intea FastigheterSkåneEslöv

Den sammanlagda uthyrningsbara arean uppgår till cirka 7 600 kvadratmeter med en total årshyra om 5,9 miljoner.

Fastigheten Rönneholm 6:2 är belägen i Stehag i Eslövs kommun och omfattar Rönneholms slott med tillhörande byggnader. 

Läs mer: Den vilda jakten på stenen – slutade i Roslagen 

Anstalten Ringsjön är en klass 3 kvinnoanstalt med 40 platser. Hyresavtalen med Kriminalvården sträcker sig till juli år 2026 och omfattar cirka 2 200 kvadratmeter uthyrningsbar area med ett årligt hyresvärde om 3,4 miljoner.

Den andra hyresgästen Nämndemansgården bedriver behandlingshem för kvinnor med alkohol- och drogproblem. Hyresavtalet omfattar cirka 3 300 kvadratmeter uthyrningsbar area och sträcker sig till årsskiftet 2023/24, med ett årligt hyresvärde om 2,5 mkr.

– Rönneholms slott med dess rika historia är ett spännande objekt med fin potential för fortsatt utveckling tillsammans med våra hyresgäster. Vi tycker också om dess placering mellan våra befintliga fastighetsbestånd och projekt i Skåne vilket möjliggör god förvaltning, kommenterar Charlotta Wallman Hörlin, operativ chef på Intea.

Tillträde skedde den 1 juli 2022.

Sedan 1996 finns behandlingsverksamheter för kvinnor på Rönneholms.

Rönneholms slott

Slottet såldes 1918 till ett bolag för utstyckning till egna hem. Nelly Frykberg ägde slottet under en period och inredde det till vilohem och pensionat. 

1934 såldes det till Anna Ahlgren och dennes son Erik Ahlgren vilka inrättade slottet som vårdhem med jordbruk och trädgårdsodling. Slottet med parkområden används främst för verksamhetsutveckling, konferenser och rekreation.

1996 tog Rönneholm Slott AB över ägandet – där friherren Nils Gyllekrok är ordförande.

Källa: Eslövs kommun/allabolag.se

 

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.