Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper 44 handelsenheter från Areim

Publicerad: 5 augusti 2015, 06:01

Svenska Handelsfastigheter, grundat av bland annat Lennart Sten, förvärvar 44 handelsenheter från Areim. Den uthyrningsbara arean uppgår till cirka 180 000 kvadratmeter och fastigheterna är belägna mellan Ystad till Boden.


Ämnen i artikeln:

AreimLennart StenSvenska Handelsfastigheter

Bolaget Svenska Handelsfastigheter har grundats av Lennart Sten, Thomas Holm och Johan Röhss och är en satsning att tillsammans med långsiktigt pensionskapital och detaljhandelsföretag, bilda ett fastighetsbolag med fokus på att utveckla handelsplatser. Lennart Sten och Thomas Holm har mångårig erfarenhet från fastighetsbranschen, främst från GE Capital Real Estate och kommer att leda verksamheten. Johan Röhss, delägare och styrelseledamot, har bland annat tidigare verkat inom ICA och Investor.

Förvärvet har förutom aktiekapital finansierats av Nykredit och Kåpan Pensioner Försäkringsförening. Tillträde kommer att äga rum under hösten 2015.

Advokatfirman Glimstedt har varit legal rådgivare.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Svenska Handelsfastigheter, 2015-07-07

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.