Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper 306 studentbostäder

Publicerad: 5 april 2017, 11:14

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus har förvärvat 306 studentbostäder i Örebro. Köpeskillingen uppgår till 125 miljoner och säljare är kommunala bostadsföretaget Örebrobostäder.


Ämnen i artikeln:

ÖrebroK2A FastigheterSvenska Studenthus

Den förvärvade fastigheten Bottenhavet 4, med sju bostadshus, är fullt uthyrd och ligger i stadsdelen Tybble i direkt anslutning till Örebro universitet. Uthyrningsbar bostadsyta uppgår till 5 894 kvadratmeter. Svenska Studenthus tillträder fastigheten efter sommaren. Förvärvet blir formellt godkänt efter beslut även av Örebrobostäders styrelse och i kommunfullmäktige den 24 maj.

Samtidigt med förvärvet av bostäderna har Svenska Studenthus tecknat markanvisningsavtal med Örebro kommun som ger bolaget rätt att förvärva och utveckla mark om totalt cirka 20 500 kvadratmeter, motsvarande cirka 200-300 lägenheter. Markanvisningarna är belägna på Södra Ladugårdsängen och invid Ekersvägen.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.