Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper 21.000 kvm i företagspark utanför Skellefteå

Publicerad: 24 maj 2022, 08:42

Solpaneler och hybrid värmepumpsteknik ska göra Industriparken i Ersmark i Skellefteå till ett grönt alternativ enligt köparna.

Index Investment Group och fastighetsbolaget Gretabo köper Metsos tomma industrilokaler i företagsparken i Ersmark i Skellefteå.


Ämnen i artikeln:

SkellefteåSvepet

Fastigheten om drygt 100.000 kvadratmeter består av drygt 21.000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, skriver Index i ett pressmeddelande. 

Och enligt köparna går mer uthyrningsbar yta att tillföra. 

Som ett resultat av att regionen växer kraftigt och lokaler efterfrågas av små- och medelstora företag, väljer Index Investment Group och Gretabo att göra förvärvet. 

– Det här är en intressant fastighet i en expanderande region. Vi ser möjlighet till ett bra kassaflöde på en god värderingsnivå, säger Rickard Haraldsson, vd Index Investment Group.

Läs mer: ”Fastighetsmarknaden måste leda utvecklingen” - så ska Skellefteå ro expansionsplanerna i hamn 

Gretabo grundades 2019 och har som affärsidé att i expanderande regioner initiera och driva bostadsprojekt med miljö, trivsel och ekonomi i fokus. 

– Med Kåge älv runt husknuten ges dessutom möjligheter att med hjälp av hybrid värmepumpsteknik producera el som är effektiv och koldioxidneutral som kan generera såväl värme som kyla till våra anläggningar. Det i kombination med solpaneler gör Ersmark Företagspark till ett grönt alternativ, kommenterar Jonas Ryberg, grundare och vd av Gretabo.

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SkellefteåSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.