Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag02.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Köper 1420 lägenheter i årets största affär

Publicerad: 17 December 2017, 16:05

2017 års hittills största fastighetstransaktion offentliggjordes på fredagen när D. Carnegie & Co. köpte en portfölj om 27 bostadsfastigheter i Storstockholms ytterkanter från Akelius Residential.


Ämnen i artikeln:

Akelius FastigheterHembla

2017 års hittills största fastighetstransaktion offentliggjordes på fredagen när D. Carnegie & Co. köpte en portfölj om 27 bostadsfastigheter i Storstockholms ytterkanter från Akelius Residential. Affären ägde rum till ett underliggande fastighetsvärde om 2,47 miljarder kronor och för den slanten får D. Carnegie 1 420 bostadslägenheter med ett årligt hyresvärde om 134 miljoner kronor.

Fastigheterna är belägna i Södertälje (810 lägenheter), Järna (380 lägenheter), Nynäshamn (80 lägenheter) och Ösmo (150 lägenheter) och är uppförda mellan 1938 och 1993. Tillträde sker i april, enligt ett pressmeddelande från Akelius och enligt ett dito från D. Carnegie görs transaktionen i bolagsform.

I en kommentar säger D. Carnegies vd, Svein Erik Lilleland att man är väldigt nöjda att utöka sitt nuvarande fastighetsbestånd med denna högkvalitativa portfölj och att ytterligare utöka närvaron i den snabbväxande Stockholmsregionen.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Akelius FastigheterHembla

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.