Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Köper 1 141 lägenheter i Skellefteå

Publicerad: 10 december 2014, 07:14

Nordhalla har ingått avtal med Skelleftebostäder (Skebo) där Nordhalla per den 1 april 2015 förvärvar ett fastighetsbestånd på 1 141 lägenheter i Skellefteå. Affären är värd cirka 600 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

HeimstadenNordhallaSkeboSkellefteå

Nordhalla har ingått avtal med Skelleftebostäder (Skebo) där Nordhalla per den 1 april 2015 förvärvar ett fastighetsbestånd på 1 141 lägenheter i Skellefteå. Affären är värd cirka 600 miljoner kronor.

Skebo säljer 1 141 lägenheter på Anderstorp och Sunnanå till Nordhalla Fastigheter AB, förutsatt att kommunfullmäktige godkänner affären vid nästa möte, 16 december. Affären är värd cirka 600 miljoner kronor. Nordhalla finansierar förvärvet genom att utnyttja del av det sedan tidigare beviljade löftet om aktieägar-tillskott och aktieägarlån från Nordhallas ägare, där Heimstaden ingår med cirka 29 procent av kapital och röster.

Fastigheterna kommer inledningsvis, efter Nordhallas officiella övertagande, att fortsätta att förvaltas av Skebo. Därefter läggs förvaltningen på Heimstaden som förvaltar Nordhallas fastighetsportfölj.

Skebo uppger i ett pressmeddelande att bolaget har ett sammanlagt investeringsbehov på cirka 2,1 miljarder kronor fram till år 2020, varav 1,4 miljarder kronor är planerad till nyproduktion.

– För att möjliggöra så stora investeringar kan vi antingen skjuta till kapital från ägarhåll eller hitta andra lösningar. Denna affär frigör kapital för att säkra den nyproduktion vi ser framför oss och möjliggör för fler framtida etableringar i kommunen, säger Skellefteå Stadshus vd, Kristina Sundin Jonsson.
Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Nordhalla, Skebo

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.