Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Kommunen köper tillbaka Eon Arena

Publicerad: 4 maj 2015, 09:03

E. ON Arena, hemmais för Timrå IK.

Timrå kommun köper tillbaka Eon arena från Timrå IK. Kommunen skänkte arenan till klubben för 13 år sedan, men nu köper de alltså tillbaka den för 45 miljoner kronor.


Timrå kommun köper tillbaka Eon arena från Timrå IK. Kommunen skänkte arenan till klubben för 13 år sedan, men nu köper de alltså tillbaka den för 45 miljoner kronor, efter att klubben haft ekonomiska bekymmer i många år.

Förslaget presenterades på en presskonferens, där man meddelade att Socialdemokraterna nått en överenskommelse med Centerpartiet och Vänsterpartiet.

– Om vi inte köper arenan försätts Timrå IK i konkurs och det valet tänker inte majoriteten i den här kommunen göra. Som läget är nu så är det här det absolut bästa alternativet för skattebetalarna, säger Niklas Edén, gruppledare centerpartiet.

Förslaget går ut på att kommunen köper arenan för ett marknadsvärde på 45 miljoner kronor. I och med köpet tar kommunen även över ansvaret för drift och underhåll, en tjänst som man köper av Timrå IK för 6,5 miljoner kronor per år. Timrå IK får i sin tur betala hyra för att använda hallen, med en stigande kostnad från 3 miljoner kronor 2016, 4 miljoner kronor 2015 och 5 miljoner kronor 2017.

Man har kommit fram till att det billigaste alternativet, med tanke på de låga, fasta räntorna, är att kommunen själva äger och förvaltar hallen.

– Nu har vi testat fastighetsmarknaden men tyvärr blir det dyrare för skattebetalarna om en extern aktör köper arenan. Därför vill majoriteten, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, köpa Eon Arena, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand (S).

Även klubben verkar nöjda med förslaget.

– Det här förslaget innebär att vi kan börja blicka framåt och fokusera på vår huvuduppgift – ishockey, säger Lars Nolander, klubbchef Timrå IK.

Det slutgiltiga beslutet om köp tas av kommunfullmäktige 15 juni.

Maria Nordlander

Källa: Pressmeddelande Timrå Kommun

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.