Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Kommer sälja norskt fastighetsbestånd på sikt

Publicerad: 6 oktober 2014, 05:18

ICA Gruppen har beslutat att avyttra sin butiksverksamhet i Norge till Coop Norge för 2,8 miljarder kronor. Enligt ett pressmeddelande från ICA omfattar det dock endast butiksrörelsen och koncernens egenägda fastigheter i Norge, som ingår i Ica Fastigheter, berörs inte, än så länge,


Ämnen i artikeln:

ICA Fastigheter

ICA Gruppen har beslutat att avyttra sin butiksverksamhet i Norge till Coop Norge för 2,8 miljarder kronor. Enligt ett pressmeddelande från ICA omfattar det dock endast butiksrörelsen och koncernens egenägda fastigheter i Norge, som ingår i Ica Fastigheter, berörs inte, än så länge.

Six News rapporterar att Icas norska fastighetsbestånd har ett marknadsvärde på 2,5-3 miljarder kronor och ett bokfört värde på cirka 2,4 miljarder. På sikt avser man att avyttra även dessa.

”Sett på längre sikt kommer vi inte att sitta med fastigheter i Norge, men det är ingen process som är
påbörjad och ingenting som kommer att påbörjas i närtid,” rapporterar Six News att Per Strömberg, vd för ICA-gruppen, kommenterat på en telefonkonferens med analytiker och press.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

ICA Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News