lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Klövern säljer Karlstadbestånd för 2,6 miljarder

Publicerad: 21 oktober 2019, 09:36

Klövern avyttrar hela sitt fastighetsbestånd i Karlstad, som består av totalt 42 fastigheter, till Randviken Fastigheter. Affären sker till ett totalt underliggande fastighetsvärde om cirka 2,6 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

Klövern FastigheterRandviken FastigheterKarlstad

Klövern avyttrar hela sitt fastighetsbestånd i Karlstad, som består av totalt 42 fastigheter, till Randviken Fastigheter. Affären sker till ett totalt underliggande fastighetsvärde om cirka 2,6 miljarder kronor.

– För oss på Klövern känns Randviken som rätt bolag att driva denna portfölj vidare, som vi ägt och förvaltat under lång tid. Det skall bli spännande att följa Randviken med dess ambitioner i framtiden, säger Rutger Arnhult, vd på Klövern, i ett pressmeddelande.

Fastigheterna har en total sammanlagd uthyrningsbar yta om runt 204 000 kvadratmeter och inhyser främst kontor samt lager/logistik. Den ekonomiska uthyrningsgraden ligger på 95 procent och de största hyresgästerna är bland andra Karlstad kommun, ÅF Pöyry , Pensionsmyndigheten, Migrationsverket samt WSP. Hyresvärdet uppgår till 247 miljoner kronor per år.

– Vi är glada och känner ett stort förtroende att få fortsätta förvalta denna välbalanserade och fina fastighetsportfölj som Klövern varsamt byggt upp och förvaltat under lång tid. Självklart är det även extra kul för mig och Karim då vi som grundare av Randviken Fastigheter båda härstammar från Karlstad, säger Tobias Emanuelsson, VD & medgrundare Randviken Fastigheter i ett pressmeddelande.

Affären omfattar följande fastigheter:

- Barkassen 7
- Bälgen 11
- Kanoten 10
- Stolpen 1
- Barkassen 9
- Druvan 13
- Kulingen 4
- Stolpen 6
- Björnen 13
- Ekorren 11
- Mercurius 3
- Styrmannen 5
- Björnen 7
- Fjädern 14
- Monitorn 9
- Sågen 1
- Blåsten 3
- Fjädern 16
- Passadvinden 3
- Sågen 2
- Blåsten 4
- Freja 13
- Pinassen 2
- Sågen 9
- Brisen 4
- Grästegen 2
- Regnvinden 1
- Tornadon 2
- Bromsen 1
- Gångjärnet 2
- Skepparen 15
- Tången 15
- Bromsen 6
- Hammaren 21
- Släggan 13
- Ugnen 1
- Bälgen 9
- Herrhagen 1:10
- Spärren 7
- Vänersnipan 1
- Bälgen 10
- Hybelejen 17

Frånträde planeras ske den 29 november.

Arctic Securities och Vinge Advokatbyrå har varit köparens rådgivare i transaktionen och Walthon Advokater har agerat säljarens rådgivare.

Ajda Dzambic

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev