Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Klövern säljer i Uppsala: ”En specialfastighet”

Publicerad: 27 juni 2019, 04:41

Fresenius Kabi utökar i Uppsala Business Park i och med köpet av Klövern. Bilden visar företagets redan existerande fabrik.

Foto: Fresenius Kabi

Fastighetsbolaget Klövern säljer en del av fastigheten Fyrislund 6:6 i Uppsala Business Park till ett läkemedelsföretag. ”Vi sålde den för att det är en specialfastighet med mycket labbytor”, säger Peeter Kinnunen, transaktionschef på Klövern till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

Klövern Fastigheter

Det är det tyskägda läkemedelsföretaget Fresenius Kabi AB som köper en del av fastigheten Fyrislund 6:6 av Klövern till ett underliggande fastighetsvärde om 258 miljoner kronor.

Köparen redan etablerad i området
Avstyckningen avser cirka 17 500 kvadratmeter av fastighetens totala tomtyta på cirka 415 000 kvadratmeter. Byggnaden omfattar cirka 9 500 kvadratmeter laboratorie- och industrilokaler och köparen övertar byggnaden helt tomställd.

– Den här delen är en specialfastighet med mycket labbytor och köparen, som redan finns i området, kommer att investera mycket pengar i området. Vi kommer inte att sälja resten av fastigheten, säger Peeter Kinnunen, transaktionschef på Klövern till Fastighetsnytt.

Frånträde sker preliminärt under det tredje kvartalet 2019.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

Klövern Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.