fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Klövern säljer för 1,1 miljard i norr

Publicerad: 28 juni 2018, 09:37

Bild: Riksbanken

Klövern säljer ett bestånd om sju fastigheter i norra Sverige till Hemfosa. Fastigheterna består främst av kontor och prislappen landar på 1 145 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

FalunFastighetsmarknaden i norra SverigeHemfosa FastigheterJens EngwallKlövern FastigheterSollefteåÖrebroHärnösandSundsvall

De sju fastigheterna ligger i Härnösand, Sollefteå, Falun och Örebro. Den uthyrningsbara ytan uppgår till totalt cirka 155 000 kvadratmeter, med ett hyresvärde på 141 miljoner kronor om året.

Den genomsnittliga återstående kontraktstiden är 3,5 år och den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till cirka 91 procent. Hyresgästerna finns främst inom samhällssegmentet, bland de största hyresgästerna finns Transportstyrelsen, kommunerna själva samt Högskolan i Dalarna.

– Hemfosa bevisar återigen förmågan att identifiera och genomföra stora förvärv som passar mycket väl in i den växande svenska samhällsfastighetsportföljen. En affär som denna ger oss möjlighet att förvärva en volymmässigt stor portfölj till en bra avkastning på intressanta och växande orter i Sverige, säger Jens Engwall, VD för Hemfosa.

Fastigheterna förväntas tillträdas den 31 augusti.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev