torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Klövern köper på flera orter

Publicerad: 3 juni 2015, 09:43

I fyra separata affärer har Klövern förvärvat fyra fastigheter i Göteborg, Örebro och Lund för en sammanlagd köpeskilling om 160 miljoner kronor. Klövern säljer även fem fastigheter och lämnar därmed orterna Eslöv och Katrineholm.

Ämnen i artikeln:

GrandabKlövern FastigheterSvefaPanrealSigillet FastigheterLundÖrebroGöteborg

Fastigheterna har en sammanlagd uthyrningsbar area om cirka 14 300 kvadratmeter som utgörs till största delen av kontor. Hyresavtalen har en genomsnittlig kvarvarande löptid om cirka 6 år.

Fastigheten Rivan 1 i Lund tillträddes den 30 april.

I Göteborg tillträddes Sävenäs 170:12 den 2 juni. Fastigheterna är belägna längs med Von Utfallsgatan i Göteborg och utgörs av kontors-, lager- och verkstadslokaler med en total uthyrbar lokalarea om cirka 4 500 kvadratmeter. Dessutom omfattar en av fastigheterna en outnyttjad byggrätt. Säljare är Sigillet och Panreal har varit rådgivare i affären.

Gastuben 3, som förvärvas i bolagsform, tillträds den 3 juni. Det förvärvade bolaget har ingått avtal med byggföretaget Wästbygg avseende utveckling av Gastuben 3 till ett nytt huvudkontor åt Santa Maria med planerad inflyttning under februari 2016. Säljare är Grandab med investerare. Fastigheten är belägen i Åbroområdet i Mölndals kommun och innehåller cirka 6 000 kvadratmeter kontorslokaler. I affären har Advokatfirman Allié varit säljarens juridiska rådgivare.

Bageriet 2 i Örebro, som utgörs av en centralt belägen hotellfastighet, tillträds den 1 september. Säljare är Hotell Örebro Sverige AB Fastigheten är belägen på Storgatan 24 i närheten av centralstationen i den norra delen av Örebro centrum. Hyresgäst är Hotell Örebro Sverige AB som bedriver sin verksamhet under varumärket First Hotel Örebro. Hyresgästen har tecknat ett 11 årigt triple net-hyresavtal med fastighetsägaren inför överlåtelsen. NAI Svefa har varit säljarens rådgivare under försäljningsprocessen.

Säljer för 78 miljoner
I tre separata affärer har Klövern även avyttrat fem fastigheter i Eslöv, Katrineholm och Linköping för en sammanlagd köpeskilling om 78 miljoner. Fastigheterna i Eslöv frånträddes 1 april, fastigheten i Katrineholm frånträddes den 28 maj och fastigheterna i Linköping frånträds den 1 juli. Med dessa försäljningar lämnar Klövern både Eslöv och Katrineholm.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Klövern, NAI Svefa, Grandab, Panreal

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev