Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Klövern köper och säljer i Malmö

Publicerad: 2 december 2015, 07:01

Illustration: Nordier.

Klövern har sålt två projektfastigheter i Limhamn, Malmö för 160 miljoner. Fastigheterna består av byggrätter för bostäder upp till drygt 20 000 kvadratmeter BTA.


Ämnen i artikeln:

HSBMalmöKlövern FastigheterNordier

Klövern har sålt två projektfastigheter i Limhamn, Malmö för 160 miljoner. Fastigheterna består av byggrätter för bostäder upp till drygt 20 000 kvadratmeter BTA. Fastigheterna, Gjuteriet 1 och Gjutformen 1, köps av det Malmöbaserade bolaget Vita Örn, som bygger för egen förvaltning.

Det är Nordier som biträtt Klövern i avyttringen. Frånträde sker 1 juni 2016.

– Byggrätter är mycket eftertraktade i dagens marknad och vi har haft bra intresse från många olika typer av intressenter. Med bra utformad detaljplan som i detta fall, når vi nivåer om cirka 8.000 kronor/kvadratmeter BTA vilket är rekord och visar områdets styrkasäger Anna-Carin Telin, ansvarig projektledare Nordier.

Samtidigt har Klövern förvärvat tomträtten till Spindeln 2 i östra delarna av Malmö för 47 miljoner kronor. Fastigheten har en kontors- och lagerbyggnad och har en uthyrningsbar yta om 7 250 kvadratmeter.

Den är nästan fullt uthyrd till bland annat HSB Malmö och Capio Närsjukvård med en genomsnittlig avtalslängd om 4,5 år. Tillträde skedde 1 december.

Fastigheten utgör enligt bolaget ett bra komplement till deras andra fastigheter i närheten.

Redaktionen

Källa: Klövern

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.