Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Klövern köper in sig i self storage-bolag

Publicerad: 4 november 2020, 12:04

Servistore i Upplands-Bro.

Foto: Servistore

Klövern förvärvar hälften av aktierna i self storage-bolaget Servistore för 18,5 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Klövern Fastigheter

Servistore har nio anläggningar i Sverige, med en tionde på gång som öppnar i Visby i mars 2021. Bolaget har totalt cirka 20 000 kvadratmeter self storage-yta på sex orter, skriver Klövern i ett pressmeddelande.

Läs även: Klövern tar in två miljarder i nyemission

”Servistore är en innovativ aktör inom self storage-branschen som erbjuder en helt digital kundresa, riktad både till privatpersoner och företag. Det är glädjande att vi funnit en partner att utveckla self storage-produkten tillsammans med”, säger Rutger Arnhult, vd på Klövern i en presskommentar.

Klövern har sju self storage-anläggningar i Sverige, med en total yta på cirka 7 000 kvadratmeter, som bedrivs under varumärket Big Pink. Dessa anläggningar kommer att digitaliseras av Klövern, för att sedan namnändras och överföras till Servistore. 

Läs även: JM kniper HR-chef från Klövern

En ytterligare anläggning planeras att öppnas i Nyköping i mars 2021. Därutöver finns ett antal olika lokaler i Klöverns fastighetsbestånd som utreds för self storage-verksamhet.

”Vi är glada att få med Klövern som delägare i Servistore och är övertygade om att detta kommer ge ännu fler expansionsmöjligheter för nya anläggningar. Servistore startade sin verksamhet 2006. Vi lanserade redan 2016, som första operatör i Sverige, vad vi anser är nästa generation av self storage och detta har vi fortsatt att utveckla sedan dess. Utgångspunkten är enkelhet, man ska som kund ha möjligheten att boka, betala och tillträda förråd när det passar en själv”, säger Ivan Elgstrand, vd på Servistore.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Klövern Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.