Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Klövern köper 28 fastigheter av Castellum

Publicerad: 19 oktober 2016, 10:21

Klövern förvärvar 21 fastigheter i Malmö och 7 fastigheter i Lund för 910 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

LundMalmöKlövern FastigheterCastellumMAQS Advokatbyrå

Klövern förvärvar 21 fastigheter i Malmö och 7 fastigheter i Lund för 910 miljoner kronor. Säljare är Castellum.

Av dessa totalt 28 fastigheter är 9 stycken tomträtter. Fastighetsbeståndet består av totalt 114 000 kvadratmeter  uthyrningsbar yta, varav 88 000 i Malmö och 26 000 i Lund. Större hyresgäster är bland annat Mio, DHL, Malmö kommun, Corsec och Purac. I förvärvet kommer Klövern även att överta entreprenaden för Mio i fastigheten Lund Traktorn 2.

Hyresvärdet för 2016 uppgår till 120 miljoner och ytmässig uthyrningsgrad till 75 procent. Genomsnittlig återstående kontraktstid är drygt 3 år.

– Detta förvärv innebär en ökning med drygt 50 procent av Klöverns bestånd i Malmö och mer än en fördubbling i Lund, vilket ger oss möjlighet att bli en betydligt starkare och mer konkurrenskraftig aktör på Öresunds fastighetsmarknad. Vi ökar även antalet unika hyresgäster med drygt 90 stycken, säger Klöverns vd Rutger Arnhult.

MAQS har varit rådgivare åt Klövern i transaktionen.

Castellum uppger att affären ska ses i ljuset av att bolaget i våras aviserade en planerad portföljförflyttning som innebär försäljningar om sammanlagt cirka 4 miljarder kronor.

– I samband med förvärvet av Norrporten aviserade Castellum försäljningar om cirka 4 miljarder kronor av fastigheter som inte utgör ett långsiktigt strategisk innehav – allt i syfte att stärka balansräkningen och skapa en bättre portfölj inför framtiden. Denna försäljning är ett första steg i detta och ger oss förutsättningar att renodla vår portfölj i Malmö och Lund till utvalda delmarknader. Malmö och Lund kommer fortsatt vara viktiga tillväxtorter för oss, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.