Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Klövern bygger kopparhus i Norrköping

Publicerad: 12 juli 2016, 07:10

Bild: Klövern/Utopia Arkitekter.

Detaljplanen för området Kopparhusen i Norrköping, som drivs av Klövern och ritas av Utopia Arkitekter, har godkänts. Totalt ska 15 000 kvadratmeter byggrätter bli kontor och 110 student- och forskarbostäder.


Ämnen i artikeln:

Klövern FastigheterUtopia ArkitekterHyresbostäder i NorrköpingNorrköping

Området ligger i Norrköpings gamla industrilandskap.

– Kopparhusen kommer med sitt läge, form och innehåll att skapa en intressant och attraktiv mötesplats för innovation, kreativitet och tillväxt. Blandningen av kontor, student- och forskarbostäder, restauranger och kaféer ger en stark stadskänsla med platser för arbete, möten och umgänge, säger Mikael Forkner, Regionchef på Klövern.

För bostäderna samarbetar Klövern med Hyresbostäder i Norrköping och Utopia står för arkitekturen.

– Vår utmaning har varit att skapa ett vackert, modernt och stadsmässigt uttryck som särskiljer sig från omgivningen men ändå inrättar sig följsamt i stadsbilden. Resultatet är ett kvarter med varierade former och höjder och högkvalitativa material som blir en självklar del av det gamla industrilandskapet, säger Emma Jonsteg, vd på Utopia Arkitekter.

Bygger beräknas påbörjas under hösten 2016.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.