lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Klart: JM:s HK flyttar hit – hyr 6 500 kvm av Fabege

Publicerad: 1 februari 2023, 07:35

JM flyttar sitt huvudkontor till Fabeges fastighet i Haga Norra, Solna.

Foto: JM

I en affärsuppgörelse flyttar JM sitt huvudkontor till Fabeges projektfastighet mot att bostadsutvecklaren köper byggrätter i Huvudsta.

Ämnen i artikeln:

SvepetJMFabegeSolna

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Överenskommelsen mellan bolagen slöts i december i fjol och JM:s förvärv av Fabeges byggrätter i Huvudsta blev klar och offentliggjordes den 1 februari 2023.

JM kommer att inhysa sitt huvudkontor på 6 526 kvadratmeter i Fabeges kontorsprojekt Kvarter 1, fastigheten Ackordet 1 i Haga Norra, Solna.

Avtalet löper på sex år och årshyran uppgår till knappt 25 miljoner kronor. Bostadsjätten beräknas kunna flytta in under tredje kvartalet 2024.

Läs mer: Oväntade miljardaffären – JM säljer tilltänkta huvudkontoret när försvaret växer

– Vi ser mycket fram emot att flytta vårt huvudkontor till Kvarter 1 i Haga Norra som kommer att erbjuda våra medarbetare en inspirerande och flexibel arbetsmiljö, samt tillgång till utmärkta allmänna kommunikationer, säger Malin Lundgren HR-direktör på JM, i en kommentar.

Byggrätterna i Huvudsta som JM förvärvar av Fabege till ett fastighetsvärde om 484 miljoner kronor består av fyra bostadskvarter om 42 500 kvadratmeter vilket motsvarar cirka 450 bostäder och en förskola. JM tar i och med affären över ett åtagande om återstående exploateringsbidrag till Solna stad. Tillträde sker den 4 april 2023.

Bild 1/2  

Foto: JM

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev