Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Klart godkänt av Kungsleden

Publicerad: 29 april 2014, 07:30

Kungsleden redovisar ett driftnetto från sin fastighetsverksamhet på 365,9 miljoner kronor vilket är en rejäl ökning jämfört med motsvarande kvartal ifjol. Det förklaras dock av att bolagets fastighetsbestånd har växt rejält i och med köpet av GE Real Estates portfölj i höstas. Överskottsgraden har dock stigit från 62,9 till 64,4 procent.


Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Bolagets räntekostnader har ökat rejält, med 36,6 miljoner till  167,7 miljoner kronor och återigen stavas förklaringen GE Real Estate. Kungsleden amorterade ner sina skulder efter försäljningen av resterande innehav i Hemsö ifjol men har sedan ökat sin belåning igen för att förvärva GE-portföljen. Förvaltningsresultatet mer än fördubblas trots det försämrade finansnettot och hamnar på 194,8 miljoner kronor. Resultat före skatt försämras dock markant och liksom alla andra bolag påverkas det slutgiltiga resultatet under detta kvartal märkbart av den lägre räntenivån. Det är i princip omöjligt att jämföra dagens Kungsleden med fjolårets Kungsleden, och så blir det tills tredje kvartalet, åtminstone. Det är helt enkelt ett annat bolag idag men det mesta tyder på att man återigen har gjort ett starkt kvartal.

Balansräkningen minskar en aning jämfört med årsskiftet, till 22,9 miljarder samtidigt som den egna kapitalet växer till 8,5 miljarder och därmed också soliditeten, som hamnar på 37,3 procent. Räntetäckningsgraden är oförändrad på 1,9 gånger. Någon belåningsgrad för fastigheterna anges inte och den är svår att beräkna då bolaget inte specifierar hur stor del av de räntebärande skulderna till hör fastighetsverksamheten och hur stor del tillhör modulverksamheten. Slår man ihop de två hamnar belåningsgraden på 57,3 procent vilket är en förbättring från fjärde kvartalet.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.