måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Klarabo slutför förvärv av bostadsportfölj i Östersund enligt tidplan

Publicerad: 30 september 2022, 10:16

Klarabo har efter förvärvet i Östersund, om 890 miljoner, en belångingsgrad som uppgår till 49 procent. Foto: Klarabo

Klarabo slutför förvärvet av en bostadsportfölj i Östersund om sammanlagt 877 hyreslägenheter för 890 miljoner kronor. Bostadsutvecklaren har nu ingått låneavtal enligt villkoren, skriver man i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetKlaraBoNiam FastigheterÖstersund

R


Affären, där Niam är säljaren, kommunicerades i juli och var villkorad av att låneavtal ingås på villkoren i enlighet med kreditbeslutet före tillträde.

Förvärvet finansieras med banklån med en löptid på tre år till en fast ränta om totalt 1,4 procent samt befintlig kassa.

Klarabo som bolag finansieras uteslutande genom banklån och egna medel och kommer efter förvärvet, baserat på siffror per 30 juni, ha en belåningsgrad som uppgår till 49 procent. 

Den genomsnittliga räntan uppgår till 2,16 procent och Klarabos räntebindningstid samt kreditbindningstid uppgår till 2,58 respektive 2,96 år efter förvärvet.

Man tillträder beståndet den 30 september. Efter förvärvet uppgår antalet hyreslägenheter i förvaltning till cirka 6 500, motsvarande cirka 492 570 kvadratmeter vilket innebär att bolaget närmar sig sitt operationella mål om att vid utgången av 2025 äga och förvalta minst en halv miljon kvadratmeter.

Efter förvärvet uppgår bolagets kassa till över 300 miljoner kronor samt kreditfaciliteter om totalt drygt 1 300 miljoner. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev