Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

KlaraBo miljardköper i Trelleborg

Publicerad: 16 juni 2020, 09:29

Trelleborgs hamn

Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

KlaraBo har förvärvat drygt 800 bostäder av allmännyttiga TrelleborgsHem. Köpet sker till ett underliggande fastighetsvärde på runt 1 miljard kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

KlaraBoTrelleborgshemTrelleborgFastighetsmarknaden i Sydsverige

Affären avser 27 fastigheter med 807 hyresbostäder och tillhörande lokaler. Beståndet omfattar knappt 67 400 kvadratmeter uthyrningsbar yta och utgörs till 75 procent av bostäder. De kommersiella ytorna förhyrs till 90 procent av offentlig verksamhet. 

– Vi är glada över att kunna sälja till KlaraBo som har visat en tydlig vilja att satsa i Trelleborg. Med KlaraBo får vi en ägare som tar ett långsiktigt ansvar för både drift och skötsel, säger Pia Jönsson, vd på TrelleborgsHem, i pressmeddelandet.

Advokatfirman Lindahl har varit rådgivare i affären.  

KlaraBo ämnar etablera ett förvaltningskontor i Trelleborg som då får ansvar för att förvalta hela beståndet i Skåne. Bolaget meddelar även att man överväger börsnotering 2021/2022. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.