Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Kilenkrysset gör stor markförsäljning

Publicerad: 4 december 2020, 15:30

Kilekrysset säljer 100 000 kvadratmeter byggbar mark i Strängnäs. ”Genom detta förvärv säkrar vi framtida expansionsmöjligheter i Strängnäs”, säger köparen.


Ämnen i artikeln:

Kilenkrysset

Kilenkrysset berättar om affären i ett pressmeddelande. Det är Finja Betong som köper de 100 000 kvadratmetrarna mark intill bolagets nuvarande anläggning Strängnäs.

Läs även: Kilenkrysset gör vinst på 380 miljoner efter vältajmad försäljning

Markområdet med fastighetsbeteckningen Strängnäs Malmby 1:24 är planlagt för industriändamål. Finja Betong har sedan 2019 en produktionsanläggning gällande produktion av torrbruk, i både säck och bulk. Hela anläggningen har i dagsläget 25 anställda.

Läs även: Kilenkrysset investerar över 100 miljoner i Haninge: ”Bra affär” 

– Redan från början var Strängnäs ett strategiskt val av lokalisering för oss, då den placerar oss närmare marknaden i den stora och växande Mälardalsregionen. Genom detta förvärv säkrar vi framtida expansionsmöjligheter i Strängnäs säger Bengt Widstrand, vd på Finja Betong, i en kommentar.

Ingen av parterna har kommenterat priset.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Kilenkrysset

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.