Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

KF säljer allt i Partille Port

Publicerad: 9 maj 2017, 04:37

Delar av det som byggs i området. Bild: Peab.

KF Fastigheter säljer en obebyggd fastigheter i Partille Port utanför Göteborg till KIAB Fastigheter och Svenska Vårdfastigheter. På marken, som omfattar knappt 4 000 kvadratmeter, ska handel och ett vårdboende byggas.


Ämnen i artikeln:

CBREFastighetsmarknaden i Västsverige

Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 40 miljoner kronor.

Partille är en expansiv kommun, vilket området Partille Port är en del av. När området står klart 2021 ska det bland annat innehålla 800 nya bostäder, kontors- och handelsytor om cirka 30 000 kvadratmeter och den nya sportarenan Partille Arena som invigdes förra året.

–  Vi är mycket nöjda över att sälja markområdet till Svenska Vårdfastigheter och KIAB Fastigheter, som kommer att uppföra handel och vårdfastigheter, vilket blir ett värdefullt inslag i området. Försäljningen är en del i vår strategi att skapa värde för våra ägare genom att sälja vissa innehav, säger Helena Liljedahl, vd för KF Fastigheter.

Under 2015 sålde KF Fastigheter merparten av sitt fastighetsinnehav i Partille Port till PEAB, som sedan tidigare ägde 50 procent av området. Under året såldes även en obebyggd fastighet till Buffin Real Estate.

I och med affären med KIAB Fastigheter och Svenska Vårdfastigheter så säljer KF Fastigheter det resterande innehavet i området.

CBRE var säljrådgivare i affären.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.