Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

KF säljer 90 000 kvm till Skandia

Publicerad: 12 januari 2016, 06:55

De fastigheter Skandia har köpt ligger i förgrunden. Bild: Skandia Fastigheter.

KF Fastigheter säljer två handelsfastigheter om totalt 90 000 kvadratmeter till Skandia Fastigheter på Backaplan på Hisingen, Göteborg. Backaplan är en del av vision Norra Älvstaden, där man till 2035 ska bebygga en yta om 4,6 miljoner kvadratmeter.


Ämnen i artikeln:

HisingenÄlvstadenGöteborgKF FastigheterSkandia Fastigheter

KF Fastigheter har påbörjat detaljplaneprocessen för de sålda fastigheterna för centrum, handel, bostäder och kontor.

– Vi gillar Göteborg generellt och Backaplan specifikt med områdets infrastruktur och läge. Vi tittar både på att förnya och utveckla möjligheterna till shopping men har också ambitioner att tillföra stadsdelen en betydande mängd bostäder och andra viktiga samhällsfunktioner, säger Bo Jansson, fastighetschef för Skandia Fastigheters köpcentrum och bostäder.

Enligt KF Fastigheter är försäljningen en resultat av bolagets strategi att fokusera på dagligvaruhandel. Efter försäljningen har KF Fastigheter dock ytterligare en utvecklingsfastighet om 88 000 kvadratmeter tomtareal i Backaplan, där planen är att bygga bostäder.

Framtidsvision över den fastighet KF Fastigheter behåller i området. Planen är att tomten ska bebyggas med bostäder. Bild: KF Fastigheter.

Framtidsvision över den fastighet KF Fastigheter behåller i området. Planen är att tomten ska bebyggas med bostäder. Bild: KF Fastigheter.

Skandia Fastigheter tillträder i februari 2016. Backa 172:1 innehåller idag köpcentrumet Backa 2 med en Coop Forum samt cirka 45 butiker.

Parterna har enats om att köpeskillingen ska vara konfidentiell.

Cushman & Wakefield och Setterwalls har varit säljarens rådgivare.

Redaktionen

Källa: KF Fastigheter och Skandia Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.