Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

KF och Kilenkrysset bildar bolag

Publicerad: 21 mars 2012, 07:17

KF Fastigheter och Kilenkrysset bildar ett 50/50 bolag som ska utveckla verksamheter och bostäder på ett 165 hektar stort markområde i Upplands-Bro.


Ämnen i artikeln:

KF FastigheterKilenkrysset

KF Fastigheter har sedan länge haft ett omfattande markinnehav i Upplands-Bro mellan E18 och Mälaren. Det aktuella markområdet på165 hektar består av industrimark, naturmark samt mark som i översiktsplanen för Området ska nu utvecklas av Bro Markutveckling AB som ägs av KF Fastigheter AB och Kilenkrysset AB med 50 procent vardera.

– Vår vision är att utveckla Stor-Stockholms västra logistikcentrum här i Upplands-Bro. Men en viktig förutsättning för projektet är att den nya Trafikplatsen Kockbacka vid E18 byggs, säger Mikael Gerhardsson, Styrelseordförande i Bro Markutveckling AB

Bro Markutvecklings initiala investering i området är på cirka 60 miljoner kronor och man tittar också på möjligheten att utveckla av nya bostäder och service inom området i lägen invid Mälaren.

I affären ingår också ett cirka 50 hektar stort område  i Norsholm vid E4 mellan Norrköping och Linköping. KF Fastigheter och Kilenkrysset samarbetar även i Solberga, ett handelsområde strax utanför Strängnäs.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande KF Fastigheter

Ämnen i artikeln:

KF FastigheterKilenkrysset

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.