Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

KF-bolag säljer 18 000 BTA i handelsområde

Publicerad: 9 mars 2022, 14:43

Svenska Handelsfastigheter utökar i Valbo Köpstad utanför Gävle. Bolaget äger sedan tidigare intilliggande exterhandelsfastigheter.

Foto: Google maps

Svenska Handelsfastigheter har tecknat avtal om ett markförvärv vid Valbo Köpstad, sydväst om centrala Gävle. Säljare är ett jv-bolag inom KF-koncernen.


Ämnen i artikeln:

Svenska HandelsfastigheterGävleValbo Köpcentrum

Svenska Handelsfastigheter har tecknat avtal om markförvärv inom fastigheten Valo-Ön 31:1 vid Valbo Köpstad, sydväst om centrala Gävle. 

Säljare är Valbo Volymhandel AB – ett bolag som KF-koncernen hälftenäger tillsammans med Coop Mitt Ekonomisk förening. Det handlar om en bruttoyta om cirka 18 000 kvadratmeter. 

– Vi har nu sålt hela vårt gemensamma innehav i Valbo till SHF, säger Peter Ljung, senior advisor på KF Fastigheter, till Fastighetsnytt

Läs även: Så tacklar jättarna framtiden: ”Man bör alltid ha inställningen att handel förändras” 

Förvärvet tillför Svenska Handelsfastigheter ytterligare cirka 14 000 kvadratmeter för externhandel.

Valbo Köpstad ligger cirka 10 kilometer väster om Gävle centrum, direkt söder om Valbo Köpcentrum.

Svenska Handelsfastigheter äger sedan tidigare intilliggande externhandelsfastigheter i området med bland andra Media Markt, XXL och Elgiganten som hyresgäster. 

– Vi ser en fortsatt expansion av handel i Valbo och vi har ett flertal hyresgäster som visat intresse för att etablera sig i Valbo Köpstad. Sammantaget gör detta att en fortsatt satsning här är intressant, kommenterar Benny Andersson, affärsutvecklingschef vid Svenska Handelsfastigheter.

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.