Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Katscha i Norrköping prisat i Cannes

Publicerad: 18 mars 2016, 10:32

Byggnaden Katscha valdes till årets bästa bostadsprojekt på Mipim. Arkitekterna är Ingrid Reppen och Kai Wartiainen och developer är Robert Ivarsson, Ivarsson byggnads ab.


Ämnen i artikeln:

MipimNorrköping

Byggnaden Katscha valdes till årets bästa bostadsprojekt på Mipim. Arkitekterna är Ingrid Reppen och Kai Wartiainen och developer är Robert Ivarsson, Ivarsson byggnads ab

Katscha är resultatet av en markanvisningstävling som Norrköpings kommun arrangerade 2011. Tomten ligger i Norrköpings industrilandskap med 2/3 av ytan belägen i Motala Ström och mittemot industribyggnaden Strykjärnet.

– Det känns fantastiskt roligt att Katscha i Norrköping får det här priset och riktar ett stort grattis till alla involverade i projektet. Det är extra kul att det både är mässdeltagare och jury som har utsett vinnaren, säger Kikki Liljeblad Stadsplaneringsnämndens ordförande, i ett pressmeddelande.

Katscha

Katscha

Fakta om byggnaden
Developer: Robert Ivarsson, Ivarsson byggnads ab.
Arkitekter: Ingrid Reppen och Kai Wartiainen, arkitektur+ development ab
Markanvsningstävling: 2011
Första hinktaget: 15 mars 2014
Inflyttning: Höst och vinter 2015
Yta: 3 375 kvadratmeter
Antal lägenheter: 30 lägenheter, 1 restaurang och 1 relax med bastu

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Norrköpings kommun

Ämnen i artikeln:

MipimNorrköping

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.