Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Karlatornets köpare får kalla fötter

Publicerad: 25 Mars 2020, 08:01

Karlatornets försäljning skulle genomföras i dagarna. Nu skjuts affären på framtiden.

Foto: Karlastaden Utveckling

I dagarna skulle försäljningen av Nordens högsta hus, Karlatornet, genomföras. Nu skjuter köparen affären på framtiden på grund av det osäkra läget på finansmarknaden, meddelar Serneke.


Ämnen i artikeln:

Ola SernekeSernekeKarlatornet

I mitten på januari blev det klart att det internationella investmentbolaget Oaktree Capital Management skulle förvärva 80 procent av Sernekes prestigeprojekt Karlatornet i Göteborg. Serneke skulle stanna kvar som delägare och fortsätta byggnationen.

Med det osäkra läget, skapat av coronaviruset, har Oaktree beslutat att skjuta det slutliga avtalstecknandet på framtiden.

– Det är självklart en besvikelse att vi nu inte kan hålla den tidplan för slutförandet av transaktionen som vi hade satt upp. Men den situation som uppstått i världen råder vi inte över och vi ser hur den globala oron drabbar bransch efter bransch med allvarliga konsekvenser, säger Ola Serneke, vd och koncernchef för Serneke Group, i ett pressmeddelande.

Påverkar byggprojektet

Serneke kommer omedelbart vidta åtgärder för att minimera aktiviteten i projektet.

– Vi är tvungna att ta ansvar för hela bolaget i den här situationen och tills vi har analyserat konsekvenserna av detta och hur utvecklingen framåt kommer att se ut måste vi vidta kraftfulla åtgärder. Det får konsekvenser direkt för de resurser som är knutna till projektet, säger Ola Serneke.

Fritt fall i aktien

I onsdagens inledande handel har Sernekes aktie fallit cirka 18 procent.

Anders Siljevall

Reporter

anders.siljevall@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.