Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag03.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Kapacitet att köpa fastigheter för 1,8 miljarder

Publicerad: 16 November 2014, 16:18

Kungsleden avyttrar 65 procent av Nordic Modular Group till Inter IKEA Investments till ett pris som motsvarar en värdering av hela bolaget om 1,3 miljarder kronor. Genom transaktionen frigör Kungsleden netto cirka 700 miljoner i likviditet.


Ämnen i artikeln:

IkeaKungsleden Fastigheter

Frigjort kapital  ger en kapacitet att förvärva fastigheter för cirka 1,8 miljarder kronor med en antagen belåningsgrad av omkring 60 procent.
– Sedan den nya strategin presenterades för snart två år sedan har Kungsledens uttalade intention varit att sälja Nordic Modular Group eftersom dess verksamhet är skilt från koncernens kärnaffär. Vi är mycket nöjda med den affär vi idag gör med Inter IKEA Investments. Kungsleden frigör kapital som gör det möjligt att köpa fastigheter för runt 1,8 miljarder kronor i enlighet med vår nya strategi. Vi behåller en 35-procentig andel i Nordic Modular Group och fortsätter att ta del av bolagets intjäning och tillväxtpotential. Nordic Modular Group har goda framtidsutsikter på modulmarknaden och vi är övertygade om att det kommer att skapas ytterligare värden i bolaget under Inter IKEA Investments huvudägarskap och professionella ägarstyrning. Därför ser vi att affären med Inter IKEA Investments är i Kungsledens aktieägares bästa intresse, kommenterar Biljana Pehrsson, vd i Kungsleden AB, i ett pressmeddelande.
Köpare är Inter IKEA Investments genom ett nybildat helägt ägarbolag (under namnändring till Nordic Modular Holding AB). Kungsleden återinvesterar omkring 270 miljoner i det nybildade ägarbolaget i form av aktier och aktieägarlån för en 35-procentig ägarandel.

Affären är villkorad av godkännande från Konkurrensverket och beräknas kunna slutföras den 8 januari 2015.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Kungsleden

Ämnen i artikeln:

IkeaKungsleden Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.