torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

K2A köper Gotlandshems studentbostäder

Publicerad: 18 juli 2022, 06:08

Foto: K2A

Förra veckan levererade K2A ett starkt resultat. Nu meddelar bolaget att man köper samtliga av Gotlandshems studentbostäder.

Ämnen i artikeln:

VisbySvepetGotlandshem

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Det finns ett stort behov av studentlägenheter i Visby, där högskolan växer år för år, kommenterar bolagets vd Johan Knaust. 

K2A köper hela Gotlandshems bestånd av studentbostäder med totalt 204 bostäder för 130 miljoner kronor. Det är fastigheterna Järnvägen 6, Järnvägen 7 och Rekylen 1 som tas över från september.

Läs även: Johan Knaust: ”Vi drar ned på expansionstakten” 

Fastighetsägaren ska även bygga 300 nya studentlägenheter i Visby de kommande åren, varav de första uppförs med tillfälligt bygglov och beräknas bli klara redan i slutet av augusti. 

Studenterna kan överföra sin kötid till K2A och använda den i hela Sverige, då bolaget äger bostäder från Lund i söder till Kiruna i norr. 

– Vi ser att det här innebär fördelar för alla parter. Studenterna hamnar i en nationell kö som gör det möjligt för studenter att flytta inom landet om de byter lärosäte under studieperioden, kommenterar Joakim Martell, vd för Gotlandshem.

Försäljningen uppges även frigöra kapital för renovering och utveckling av befintliga bostäder, samt nyproduktion på Gotland.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev