torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

K2A gör gemensam sak med Genova i Upplands-Bro

Publicerad: 28 augusti 2019, 07:08

Michael Moschewitz, vd på Genova, och Johan Knaust, vd på K2A, gör gemensam sak i Upplands-Bro. Foto: Genova/K2A

“Vi anser att detta är ett projekt av hög kvalitet i Stockholmsregionen”, säger Johan Knaust, vd för K2A, i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Genova Property GroupJohan KnaustMichael Moschewitz

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB köper 30 procent av samtliga aktier i Genova Hold 23 AB, ett helägt dotterbolag i Genova Property Group och bildar ett joint venture med syfte att bygga stadskvarter i Upplands-Bro.

Det gemensamma JV-bolaget äger nu fastigheten Viby 19:3 i Brunna i Upplands Bro kommun och målet är att erhålla en detaljplan för nya bostäder, vårdinrättningar, skola och handel, skriver bolagen i ett gemensamt pressmeddelande.

Fastigheten i Brunna är cirka 15 000 kvadratmeter stor och är i princip helt uthyrd, bland annat till Riddersmarks Bil, Pop-Up Padel och en Tolga Food. Hyresvärdet från nuvarande hyresgäster uppgår till cirka sju miljoner kronor, uppger parterna.

Bostadskvarter och handel
I fastigheten ingår även cirka 110 000 kvadratmeter mark och K2A och Genova kommer gemensamt genomföra ett detaljplanearbete i syfte att bygga bostäder, vård, skola och handel – samt därefter exploatera fastigheten för utveckling och byggnation av en ny stadsdel.

– Vi anser att detta är ett projekt av hög kvalitet i Stockholmsregionen och ser fram emot att utveckla området i samarbete med Genova som delar vår filosofi avseende hållbar utveckling, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A, i pressmeddelandet.

Köper in sig för 81 miljoner
Transaktionen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 325 miljoner kronor. Köpeskillingen uppgår till 81 miljoner kronor för 30 procent av aktierna med tillträdesdag onsdagen den 28 augusti 2019.

Fastigheten i Upplands-Bro som K2A köper in sig i ligger alldeles intill Granhammarsvägen. Illustration: Upplands-Bro

Projektet förutses löpa under en tidsperiod om cirka 10 år. Byggstart av den första etappen förväntas ske under 2021.

– Vår ambition är att utveckla en ny levande och hållbar stadsdel i ett bra läge i Upplands-Bro och samtidigt skapa värde genom att förädla vår befintliga fastighet. Vi är mycket glada över att förverkliga detta projekt tillsammans med K2A, kommenterar Michael Moschewitz, vd för Genova Property Group.

2015 beslutade Upplands-Bro kommun att inleda planarbete för fastigheten tillsammans med Genova med syfte att bygga bostäder. Fastigheten inrymde tidigare rymt en stor Coop Forum- butik.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev