Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

K2A förvärvar bostäder i Uppsala

Publicerad: 16 november 2020, 15:37

Foto: Midroc/K2A

K2A har förvärvat två fastigheter i Uppsala av Midroc. Transaktionen sker till ett underliggande fastighetsvärde på cirka 470 miljoner kronor, vilket är K2As största förvärv hittills. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

K2A FastigheterMidroc Fastigheter

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Affären avser fastigheterna Uppsala 50:1 och 50:2, som ingår i projekten Konstnären och Norra Träpalatset, där 216 hyresbostäder och ett LSS-boende kommer utvecklas. Midroc kommer bygga och färdigställa projekten i dess helhet. Tillträde sker vid färdigställande som bedöms ske under andra halvåret 2023. 

Fastigheterna är belägna i området Östra Sala backe och är en del av ett större utvecklingsområde i Uppsala där totalt 3000 bostäder förväntas byggas. Den sammanlagda uthyrningsbara ytan för de förvärvade fastigheterna uppgår till 11 350 kvadratmeter. 

– Det känns mycket bra att vi stärker K2A:s position i Uppsala i och med förvärvet av projekt Konstnären och Norra Träpalatset. Vi är också nöjda över att återigen göra en transaktion med Midroc som är en utvecklare av bostäder som delar K2A:s syn på kvalitet och hållbarhet, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A, i pressmeddelandet.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev